Πουρές πράσου

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5-6 πράσα τρυφερά
  • 3 μέτριες πατάτες
  • 3 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • 120 gr κρέμα γάλακτος πλήρης
  • αλάτι
  • πιπέρι


Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τα πράσσα. Θα χρησιμοποιήσουμε όσο περισσότερο από το πράσινο μέρος τους μπορούμε.

Βήμα 2
Σουρώνουμε καλά. Τα πράσσα αρνούνται να σουρώσουν, οπότε θα τα βοηθήσουμε ζουλώντας με τα χεράκια.

Βήμα 3
Πολτοποιούμε καλά. Εδώ θα φανεί το πόσο σωστά καθαρίσαμε τα πράσσα μας. Αν απομακρύναμε όλα τα φύλλα με τις χονδρές ίνες. Αυτό μας απασχολεί καθαρά για αισθητικούς λόγους, οπότε αν σας παιδεύει, χρησιμοποιήστε ένα δυνατότερο μηχάνημα.

Βήμα 4
Κατα την ταπεινή μου γνώμη ο πουρές σας είναι έτοιμος, ήδη, από το προηγούμενο βήμα. Όλος ο λοιπός κόσμος συνεχίζει, όμως, οπότε ας μεταφέρουμε τον πολτό σε μέτρια φωτιά, για να αναμίξουμε την κρέμα και το βούτυρο. Τέλος θα καρικέψουμε και είμαστε έτοιμοι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε τούτο τον πουρέ η πατάτα παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση. Δεν μπαίνει απλά για να τελειοποιήσει την υφή του. Γι αυτό δοκιμάστε την αναλογία που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας γευστική παλλέτα, πάντα σε συνδυασμό με το κυρίως πιάτο σας.

Η κρέμα και το βούτυρο αφορούν στην κλασική συνταγή αυτού του πουρέ. Η γνώμη μου είναι πως ο συνδυασμός αυτός είναι παντελώς άκυρος, όμως δοκιμάστε το, γούστα είναι αυτά.
Αν δεν θέλετε το χρώμα να είναι πράσινο, αποφύγετε να βάλετε αυτό το μέρος.

Αρώματα του ταιριάζουν είναι το μοσχοκάρυδο, η λουϊζα, το φασκόμηλο και ο άνηθος.

Αφήνουμε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

<< Πiσω