Στριφτάρια με μύδια και σάλτσα πατέ σπανάκι με φέτα
- 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση στριφτάρια ή ριγκατόνι)
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. πατέ σπανάκι με φέτα
- 300 γρ. φρέσκα μύδια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι.
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το κέλυφος των μυδιών με ιδιαίτερη προσοχή, για να μην τα τραυματίσουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομένο μας κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μύδια μας.
- Τα μύδια τώρα θα αρχίσουν να ανοίγουν.
- Προσοχή,όσα μύδια δεν ανοίξουν κατα τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα πρέπει να πεταχτούν, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν είναι κατάλληλα για φάγωμα.
- Σβήνουμε το φαγητό μας με ένα σφηνάκι ούζο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το πατέ από σπανάκι και φέτα και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά το πολύ στη φωτιά.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε τα μύδια με τη σάλτσα.