Στριφτάρια με μύδια και σάλτσα πατέ σπανάκι με φέτα

  • 1 πακέτο μακαρόνια (κατά προτίμηση στριφτάρια ή ριγκατόνι)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. πατέ σπανάκι με φέτα
  • 300 γρ. φρέσκα μύδια

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια μας, τα σουρώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το κέλυφος των μυδιών με ιδιαίτερη προσοχή, για να μην τα τραυματίσουμε.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε το ψιλοκομένο μας κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μύδια μας.
  • Τα μύδια τώρα θα αρχίσουν να ανοίγουν.
  • Προσοχή,όσα μύδια δεν ανοίξουν κατα τη διάρκεια του μαγειρέματος, θα πρέπει να πεταχτούν, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν είναι κατάλληλα για φάγωμα.
  • Σβήνουμε το φαγητό μας με ένα σφηνάκι ούζο και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το πατέ από σπανάκι και φέτα και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά το πολύ στη φωτιά.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε τα μύδια με τη σάλτσα.

<< Πiσω